Rekapitulace KP4AO

Podle deníku KP4AO jsou naše 4 spojení korektně zalogována. Průběh některých našich spojení je možné nalézt kupř. zde: 1, 2, 3, 4.

Honba za KP4AO, EME 432MHz, Arecibo - Puerto Rico

Od Boba 1CDK jsem se v pátek dozvěděl, že kluci z radioklubu mají v úmyslu vyrazit za Bédou 1VDJ na Spálavu pokusit se udělat KP4AO v poslední den provozu.
Náš EME tým, do něhož jsem byl přibrán, dorazil na Spálavu v neděli v pozdních odpoledních hodinách. Ještě za světla stavíme 21el. Yagi k níž připojujeme náš contestový PA. Ten budíme na cca 700W.
V počátku provozu hraje KP4AO vcelku pěkně na SSB, ale na CW, na které záhy přechází, je to jiné kafe. Stabilní silný CW signál vydržel po celou dobu provozu. Škoda jen, že v závěru přešli na JT65...
Díky za první EME QSO.

21el. DL6WU
Postřehy Ondry CDJ jsou zde.

Velikonoce OK1OHK




V neděli jsme se, jako již tradičně, zúčastnili Velikonočního závodu z kóty Vyhnanice JO80BF.
Letos bohužel po dlouhé době bez dětí. To nám však samozřejmě nebránilo rozdávat body v dětském závodě na všechny dostupné značky. K naší radosti se takových našlo víc a mám pocit, že se děti nenudily. Počasí paráda, takže jsme byli v sestavě Míra, OK1MJS, Radim OK1MJT, Jirka OK1NVJ a Martin OK1FMS zcela spokojeni. O tom, kdo na závodě co dělal, nejlépe napoví fotky!




QSL lístky

Jelikož se mi na stole za posledních pár měsiců nakupila hrst lístků z loňské aktivity z EA8, kontaktoval jsem Pavla OK1DRQ a QSL lístky si objednal. Zásilka cca 200 QSL lístků EA8/OK1ZHS za perfektní cenu před časem dorazila. Lístky jsou z obou stran laminované, tudíž se popisují permanentním fixem. Pavel navíc zajistil vytištění i nalepení štítků.

Podepsané lístky co nejdříve poputují na QSL službu.