do nové sezony Spartakem na plný plyn

Pokud jsem loňskou veteránskou sezónu zakončil stylově na Brněnské automotodromu za volantem modrého Spartaka, nemohl jsem si přát víc, než abych následující zahájil stejně a podařilo se.
Tentokrát v rámci nového seriálu okruhových závodů s názvem Penrite classic cup jsem opět mohl usednout za volant Modré střely pod hlavičkou závodního týmu Šulcek racing.
sobotní dopoledne a přípravy v zátiší na dílně
Do Brna jsem vyrazil již v pátek abych se mohl podílet na přípavě auta před závodem. Díky podzimní návštěvě jsem již měl větší přehled o tom jak auto funguje a co vše je potřeba projít v rámci předstartovní přípravy. Ikdyž se jednalo jen o rutinní prohlídku, stejně nám přípravy zabraly do pozdní noci v pátek a velkou část sobotního dne.
auto máme připravené, můžeme vyrazit na okruh
nezbytné "módní" selfie před odjezdem z dílny
Po příjezdu na Brněnský autodrom jsme zabrali místo na parkovišti závodních strojů a mohli se v klidu věnovat rozhovorům s dalšími účastníky akce, které nám zabraly až do pozdních nočních hodin. V nedělní ráno proběhla blesková příprava a mohli jsme za rozbřesku vyrazit na trať. 
 
nedělní ráno a pro tentokrát optimistický úsměv před závodem
poslední domluvy před startem do warm-upu

společnost nám dělala Nádherná Škoda 130 RS kolegy Petra Bořkeho z Hradce Králové
 Zahřívací závod jsme ujeli bez problémů a vše se zdálo, že funguje jak má, po krátké přestávce jsme se znovu vydali tentokrát do prvního měřeného závodu.
vyrážíme do prvního měřeného závodu
 Bohužel jsme nedojeli ani jedno celé kolo a v první polovině závodu nás zastavil defekt na předním levém kole a museli jsme ze závodu odstoupit a do depa se vrátit na odtahovce.
Spartak odstavený mimo trať to defektu předního kola
 Naštěstí jsme měli zásobu náhradních pneumatik a obratem jsme přezuli auto na jiná kola, sice nám to jeden nedojetý závod vrátit nemohlo, ale měli jsme šanci dojet v posledním závodě zdárně do cíle.
připaveno na poslední závod
tak trochu jiný motor než s jakým auto vyjelo z továrny
 Poslední závod jsem se vezl s domovským jezdcem Modré střely Selim a mohl jsem sledovat jakých jezdeckých chyb jsem se dopuštěl a na co je třeba se zaměřit do budoucna. V celkovém součtu tří závodů jsme nedojeli jednou, což byla pořád ještě skvělá bilance, proti druhému autu našeho týmu. V prvním závodě Onřejova Sierra nedojela z důvodu defektu, poslední závod ho zastavilo nefunkční řazení.
Zahájení sezóny na plný plyn považuji za velmi vydařené a oproti podzimnímu svezení jsem si ho mohl více užít.

 onboard video ze zahřívacího závodu
 
onboard video jak jsme moc daleko nedojeli
onboard video jak Seli dával na trati ostatním zabrat


Ohlédnutí se za Au ze 17.3. 2015

Březnová aurora byla pro mě nejlepší od let 2003-2004. EI3KD se stal mým 2. nejdelším Au spojením. ODXem (1738 km) stále zůstává RA3QTT z LO01, kterého jsem dělal z Pardubic v roce 2003 s 1WL Yagi a cca 70 Watty.
Při poslední Au bylo znát, jak je důležitý výkon, pokud Au slábne. Když jsem se pokoušel o GI4SNA, který jel pouze SSB, tak o mně neměl ani tušení. Nicméně další OK stanice jej neudolala ani s 300 W a 15 elementy. Je vtipné, že v roce 2000, kdy jsem udělal svá první spojení přes velmi silnou Au, stačilo pouze 7 W na 1 WL Yagi! Doufám, že další dobré podmínky na sebe nenechají dlouho čekat.

RIG 2m: 90W at 5 el. DK7ZB, FT897
RIG 70cm: 80W at 8 el. DK7ZB, FT897
QTH: Prague 6 - Dejvice, OK1KUR, JO70EC, 220 m asl., 30 m agl.



 
Záznam mého prvního spojení via Au na 70cm

Velikonoční závod 2015, OK1ZHS

Body jsem rozdával, stejně jako v prosinci, z Nové Vsi nad Popelkou, JO70QM. I když předpovědi počasí ještě 14 dní zpátky slibovaly 18°C, souvislá vrstva sněhu mimo Ves naznačovala, že vše je jinak. Opět tedy padla varianta vysílání z nějakého blízkého kopce, jelikož jsem nebyl vozem.
Závod pro mě začal v 11 hodin, na balkonu jsem měl připevněnou 2 el. DK7ZB zakoupenou v Hamshopu na setkání v Tatrách 2011. Na stanice, které jsem slyšel, se dovolávalo přeci jen lépe než se slim jimem v horizontální poloze. Potěšily dvě DL stanice. ODX DJ90IARU tady pěkně burácel, přestože byl přes kopec.
V dětském závodě u mě procházely jen 4 stanice, ale na OK2KJT jsem se nedovolal. Celkem tedy 4 spojení včetně 1 nemládežnického.

Valid QSOs: 40
Sum of dist.: 3858 km
QRB/QSO: 96
ODX: DJ90IARU from JO50 at 267 km

RIG 2m: TR-751A, 25W at 2 el. DK7ZB
QTH: Nova Ves nad Popelkou, JO70QM, 430 m asl., 5 m agl.