2. subregionální závod 2012, OK1KPA

Od Polního dne jsem se sešli opět ve vcelku slušné sestavě: Béda 1VDJ, Ondra 1CDJ, Dan 1TDO, Ivan 1TPW, Standa 1UUS a já 1ZHS. Cíl byl jasný, provést reorganisaci maringotek a odvézt nepotřebné harampádí, přitom postavit alespoň mikrovlny a dvoumetr.
V sobotu dopoledne jsme kompletně vyklidili a vyčistili malou boudu. Člověk až nevěřil, co se do ní všechno vešlo. Po obědě se část týmu pustila do připravy 10 a 24GHz. 
Před závodem jsme již QRV včetně SDR přijímače. K rádiu usedáme spolu s Ondrou. Probíhající rain scatter nám hned zkraje závodu přijemně navyšuje skore. Na CW děláme klasické RS stanice: S57C JN76, 9A1CMS JN86, S51ZO JN86, na FM se daří OE3WOG/p z JN77. Je přijemné vidět, že někteří pochopili, že SSB je při RS peklo a naučili se používat alespoň FM. Bohužel jich není mnoho. 
Po pár hodinách závodu se spustil velký slejvák a takřka nám znemožňoval práci na 24GHz. Kluci se deštěm nenechali odradit a pustili se pod plachtou do grilování masa.
V neděli se nevysílací část týmu pustila do čištění betonové plochy. Rain scatter se objevil ještě ke konci závodu. Potěšil DL4YAO/p z JN68. Antény balíme cca 2 hodiny před koncem závodu, za sucha se přeci jenom lépe balí.
Celkem jsme spáchali 37 QSO, cca 6000 bodů na 10GHz a 8 QSO, cca 500 bodů na 24GHz. Dvoumetr jsme nakonec nestihli postavit.



Žádné komentáře: