Testování nové pastičky

Loni v Holicích jsem si od Ondry 1CDJ a Saši 1RS koupil kapacitní pastičku s vestavěným paměťovým klíčem. Pastička byla myšlena jako doplněk k mé QRPP soupravě (~800mW out), jelikož na Mizuhu je pro CW pouze vestavěné tlačítko, na které člověk dlouho nevydrží klíčovat. Přitom při spojeních musím značku často vícekrát zopakovat, než ji stanice korektně pobere.
Včera jsem se rozhodl, že ji otestuji v provozu. Nebyl čas běhat někde po Praze a tak jsem skočil na KURník s tím, že vylezu na střechu. Bohužel zámek z vedlejší kanceláře byl vyměněný, tudíž jsem se na střechu nedostal. Nezbylo mi tedy nic jiného než zůstat v klubu a Mizuho připojit k letitému drátovému dipólu s 10m RG58 nataženému na střeše fakulty. Po úterních slejvácích měl dipól vcelku vysoké PSV, asi do něj trochu nateklo. Přes to všechno jsem rádio připojil a pásmo proladil. 
Pěkně hraje SV5BYR z KM46 a za chvíli je v logu. Poté nacházím OY9JD z IP62, který, stejně jako v pondělí, burácí 599+. I s ním se spojení daří zkompletovat. Pastička šlapala perfektně, ocenil jsem možnost příposlechu morse.  


Žádné komentáře: