Provozní aktiv ze Džbánu, OK1KUR

Od zimního QRP závodu už uplynulo hodně času a nám chyběla sranda prožitá na neznámém kopci. Se Zdeňkem OK3BAZ jsem si předsevzali, že zářijový PA určitě odjedeme. Točná už padla, jelikož PA jezdí KZE s omladinou, což je fajn.
Pro náš velice skromný setup bylo nutné dodělat kotvení padesátižáru a sehnat centrálu. Tu jsme se Zdeňkem přivezli z Pardubic, na chatě se bude sekat holt až na jaře :-) V týdnu před závodem jsme sestavu odzkoušeli u Zdeňka v Lysolajích. Bohužel centrála z neznámých důvodů ruší příjem na 2m i na 70cm, holt zatím ji musíme dát alespoň co nejdál od rádia. Kopce vybíral Zdeněk a nakonec "objevil" Džbán JO60VE mající přes 500 m asl. 
V neděli kol 0730 vyrážíme z Dejvic, cestou se stavujeme na snídani a před 9. jsme na Džbánu. Po chvíli nacházíme, na cestě mezi poli, vhodné stanoviště a pouštíme se do stavby, vše během 30 minut stojí a funguje. Na 2m není rušení od centrály nijak znatelné. Dáváme si cíl dosáhnout alespoň 3 tis. bodů. 
Závod rozjíždím já (1ZHS) a pásmo mně přijde prázdné, ani na výzvu toho moc nechodí. Prolaďuji a občas něco ulovím, včetně pár dxů. Nakonec se závod trochu rozjel a na výzvu přijde čas od času i nějaký OM. Po hodině mě střídá Zdeněk a taky se mu daří pár nových násobičů. Vtipné bylo spojení s OK1KRE, kteří ze Džbánu dříve PA jezdili a během závodu nás navštívili. 
Poslední hodinu finishuji já a na cw prochází ODX 9A1CRS z JN95, i když to byl pěkný boj. Celkem jsme udolali 69 QSO, 242 bodů, 17 násobičů = 4114 bodů plus jedno spojení na 70cm s OK2BMU.

Valid QSOs: 69
Multipliers: 17
Sum of points: 242
Total: 4114 points
ODX: 9A1CRS from JN95 at 644 km

RIG: 40W at 4 el. DK7ZB

OK3BAZ
 Stanoviště
Už máme sbaleno

Žádné komentáře: