Zimní QRP Contest 2023 OK1KPA

Z naší pardubické party letos derivujeme ještě jednu skupinku, která vyráží na kopec. Honza OK1ZHS, se kterým jseme vcelku pravidelně křísili značku OK1KUR, je toho času na horách a tak vyrážíme na Spálavu přirozeně jako OK1KPA. Béda VDJ hlási nachlazení a tak vyjíždíme jen jedním autem ve složení Petr OK1ULL, já,  můj syn Matěj a náš mládežník Pavel. Počasí přeje, je sice mrazivo, ale nefouká a je jasno. Ve vsi parkujeme kvůli sněhu až dál od křižovatky. Nakládame na bob autobaterii, rádio, kabel k anténě a další propriety, antény do ruky a vyrážíme na kopec.


Na kopci naštěstí nikdo nebyl :) a tak k boudě rychle stavíme šestimetrovou trubku s anténou, propojujeme anténu, rádio a akumulátor. Začátek závodu stíháme s pár minutama zpoždění, ale na 70tce není většinou kam spěchat. K rádiu usedá Petr a rozjíždí pile-up :). Po chvíli křísím i chat, ale i tak není ke konci etapy v podstatě koho dělat. Nejsou ani slovenské stanice, ani stanice od krbu, pěkné počasí asi vytáhlo rodiny na hory či na jiné výlety.

 


V poledne přehazujeme anténu na 2m, F9 se tam ale nevejde celá, tak jedeme jen s jejím fragmentem asi 10 el. Pokračujeme v pile-upu na dvojce :), průběžně se střídáme, Pavel zatím testuje lyže, které doma objevil po tátovi, aby si také užil nějakou tu srandu. Také s Matýskem připravili oheň abychom si skoro již tradičně opekli buřty.


I když celkově nebylo mnoho stanic, závod nám rychle utekl. Na dvoumetru končím u rádia s 41 spojeními. Za pěkného počasí a s dobrou náladou balíme a příjemně vyvětráni se vracíme domů.

Pásmo 2m:

Valid QSOs: 41, Sum 3639 km, odx: OK1KAD 209 km,

Pásmo 70cm:

Valid QSOs: 34, Sum 3093 km, odx: OK1KAD 209 km

RIG: IC-9700, 10W, 10el - 70cm, 10el - 2m


Žádné komentáře: