Návštěva na poli aneb CQ WW DX Contest

V pátek odpoledne mně napsal Ivan OK1TPW, že by se o víkendu nebránil návštěvě Ondry OK1CDJ a Honzy OK2ZAW na jejich závodním poli nacházejícím se v podhůří Orlických hor nedaleko Solnice.
V sobotu odpoledne, po zakoupení malého množství potravin, tedy vyrážíme s Ivanem směr Solnice. CQ WW je touto dobou již v plném proudu. Do místa určení přijíždíme kolem šesté hodiny večerní, Ondra (160m) s Honzou (20m) se plně věnují závodu. Vybalíme si několik nezbytných věcí nutných pro prežití do rána, kdy máme v plánu odjet zpět domů.
Váňa vyndává svého IC746, kterého připojujeme k logaritmicko-periodické anténě, jež zůstala při závodě nevyužita. Anténa pracuje od 40m, kde se chová jako dipól. Ač už je poměrně pozdní doba, 15m ještě vcelků chodí, takže s Ivanem rozdáváme nějaké body do závodu. Od rozdávání bodů občas odskakujeme za klukama a sledujeme jak jim to odsýpá. Jelikož mám v Pardubicích i v Praze na OK1KUR antény stále sundané, tak si před uložením se ke spánku ještě užívám CW provoz na 30m a 40m, log-per chodí velmi pěkně.
OK1TPW, OK1ZHS

Ráno se probouzíme do krásného slunného rána (lépe řečeno dopoledne, často jsem svým okolím za tuto nepřesnost pranýřován). Po sbalení věcí a rozloučení se s klukama, vyrážíme do Pardubic. Výlet byl příjemným zpestřením jednoho podzimního víkendu.

Pohled na logaritmicko-periodickou anténu

Žádné komentáře: