Zimní QRP závod 2012, OK1ZHS

Letos se náš klasický zimní tým nějak rozpadl a tak jsem se rozhodl, že rozdám body alespoň z Prahy. Ač jsem podmínky závodu mohl splnit tím, že bych vyběhl na střechu, odinstaloval anténu, pak ji zpět nainstaloval a k rádiu připojil gelovku, přišlo mi to střelené. Bylo tudíž lepší nechat vše při starém a těm několika stanicím na kopcích dělat protistanici.
V neděli jsem tedy vyrazil na dlouhou, sedmiset metrovou, pouť dejvickou kotlinou. Na vrátnici fakulty seděl můj oblibený vrátný, kdysi toužil být radioamaterém, jak se mi jednou svěřil. V radioklubu stíhám i rychlou snídani, pásma ještě tou doubou zejí prázdnotou. Cíl závodu je jasný. Hledat po pásmu a občas dát výzvu, aby si mě našel, co největší počet kopcových drsňáků.

Na 70cm byly vcelku mizerné podmínky, spojení přes KST jsem ani nedomlouval, pokud nešlo vyloženě o závodící stanice. Celkem 15 spojení, 1074 bodů, ODX SO9A z JN99.
Na 2m bylo živěji, na výzvu přišlo i několik DL z BBT contestu. Celkem 32 spojení, 2094 bodů, ODX OK2BMU z JN99.

P.S.: na pásmu mě potěšili Pavel 1ADT s Martinem 1ELA, kteří přece jen nenechali zahálet značku OK1KCI a závod odjeli kousek od Spálavy.

Žádné komentáře: