Výlet do OH a ES aneb jak být proklatě blízko OJ0 a o vysílání jen snít

Na začátku dubna jsem byl se svou YL Verčou na výletě v ES a OH. Zavazadla byla dost plná, tak se mi nechtělo brát rádio s sebou. Navíc planovaný program mně moc prostoru k vysílání nedával :-) 

 Retro letadlo nebo retro nátěr? Naštěstí to druhé.

V Talinu žije vcelku velký počet radioamatérů, jeden radioklub dokonce sídlil cca 100m od našeho hotelu v místní "SPŠE". Na můj e-mail však nikdo nereagoval a do budovy školy se mi moc nechtělo.


Výhled na moře je pro lidi bez fantasie. Nevím, co na tom pivu vidí...

Celý týden jsme trajdali po výletech. Bohužel očekávané jaro se v těchto končinách mírně opozdilo a tak nás ve většině destinací čekalo 40cm čerstvého sněhu. Kupodivu i pláže Baltu byly liduprázdné. 


Balt, Lahemaa park; Starý Talin, old timer v ES.
  
Abych ale přeci jen získal dokumentační foto vhodné pro tento blog, pořídil jsem soubor fotografií místních dopravních prostředků. Talin byl doslova prošpikovaný trolejovým vedením a proháněly se zde modely, které jsou nám Pardubákum blízké. Mělo to však i své stinné stránky, jelikož ten, kdo má čísla trolejbusů spojená s konkrétní pardubickou trasou, tak zde narazí. Jako onehdy já. Nastoupil jsem do trolejbusu číslo 7 a dožadoval se Dukly vozovny, jazykově vybavený šofér si však jen poklepal na čelo.

Výběr z talinských trolejbusů.
 
V týdnu jsem občas nakoukl na ON4KST, kde byl každý den Ganadij ES3RF. Po několika debatách jsme si domluvili pivko na poslední den našeho pobytu. Setkání se bohužel, díky pracovním povinnostem, neuskutečnilo.
Z ES je to jen kousek do Skandinávie. OH jsme navštívili někdy v půli týdne. Při plavbě trajektem jsme míjeli jednu IOTU za druhou. Do OH0 a OJ0 to bylo coby kamenem dohodil, jen to rádio chybělo. Třeba někdy příště.

 



Poslední bar před OH, všude vidím IOTU; tramvaj v Helsinkách, Harley-Davidson v Helsinkách.

 

Žádné komentáře: