Nový přírůstek na contestovém pracovišti OK1KPA Spálava


Tak jako každý rok první červencovou neděli  vyráží stovky „nakažených“ lidí na kopce a kopečky, aby popustili uzdu své fantazie, umu a dovednosti.  Lidí „nakažených“  bacilem radioamatérství, bacilem soutěžení a přátelství je naštěstí stále dost, i když…
Stejně tak naše kolektivka  OK1KPA vyrazila i  na letošní Polní den na své contestové pracoviště na vrchu Spálava.  Složení bylo spíše komornější,  základní sestava  Dan OK1TDO, Honza OK1ZHS, Martin OK1ELA, Jarda OK1SME a Standa OK1UUS vyrazila na kopec  v pátek, aby se přidala ke cateringovému  servisu pod vedením Jirky OK1UT  a  Béďovi  OK1VDJ, kteří  si spálavský  vzduch a sluníčko užívali již od čtvrtku.
Páteční odpoledne se pak neslo diskusemi o sobotní stavbě stožárů a antén a večer  přinesl ozvěnu našich hlasů  zejména pak  Danova a Pavlova  OK1FRY ( který mezitím také dorazil) za velebných tónů Standovy dvanáctistrunné kytary.  Prostě bylo nám tady všem fajn, zavzpomínali jsme na kamarády, kteří  dali přednost rodinám či milenkám a taky na ty co s námi bohužel už na kopce jezdit nemohou.
Je sice pravda, že Jirka se snažil, ostatně podobně jako několik minulých let, znemožnit nám soutěžní klání plnými talíři třeba páteční svíčkové či sobotního italského  guláše, ale vyzráli jsem nad ním. Někteří jedinci  drželi hladovku již dlouho před spálavským  setkáním.  V sobotu jsme se  tedy plni elánu pustili do stavby stožárů a zapojování vysílacích pracovišť.  Díky komorní sestavě jsme osadili „jen“  klasický „dvoumetr“ a „ sedmdesátku“  a přidali  třiadvácu a  třináctku .
Světe div se, ale žádný stožár nám při sestavování nespadl, dokonce i šroubky a trubky se našly všechny a tak se nám podařilo rozdat i pár bodů do Dětského závodu Polního dne.        
V průběhu soboty, ještě před tím než dorazila posila v podobě Ivana OK1TPW, došlo k významné události. Jednak pro Vás čtenáře, kteří  jste si přečetli stať od PavlaOK1ADT,  kterou napsal před několika dny, máme konečně rozluštění hádanky  Co je to.  Krátce po poledni se pod kopcem objevil  podivný automobil s ještě podivnějším nákladem.  Poznali jste?  Ano, je to tak.  Už máme nejen  automaty na vysunování stožárů,  Waty a Ohmy,  radioamatérskou  vývařovnu,  ale nyní máme to hlavní a to kadibudku.   A protože naším hlavním heslem  je, že na závody nejezdíme  proto, abychom byli první ( na to ani nemáme), ale abychom naštvali konkurenci, zbývá k naší plné spokojenosti už jen bazén pro osvěžení unavených operátorů.
 A protože ve chvíli, kdy píši tohle pojednání, je krátce po nedělní snídani, nebudu  popisovat průběžné  počty spojení . O to se jistě fundovaně postrádá Honza.  
Standa OK1UUS

Žádné komentáře: