UHF Contest 2016, OK1KPA

Sobotní část závodu jsem pojal jako rodinný výlet. Do Škody 781 jsem nasoukal 2 děti, manželku a vyrazil do Železných hor. Byl to poslední takřka letní den. 
Na Spálavu jsme dorazili v 10:30, kde ještě lehce podřimoval Béda 1VDJ. Záhy přijíždí Dan 1TDO, Pavel 1UPM a Petr 1ULL. Pouštíme se do stavby 70 cm, na nic víc nejsou k disposici operatéři. Závod rozjíždím já - 1ZHS, po hodině předávám štafetu Danovi 1TDO a jdu zabalit svůj bleší cirkus. Prozatimní ODX je OZ6OL z JO65, který přišel na výzvu. Po konsumaci lahodných špekáčků se vracím s rodinou zpět do Pardubic. Níže přikládám komentář Dana 1TDO.

V sobotu to chodilo pěkně asi jsi to hezky profouknul ze začátku, ale v neděli to stálo za starou bačkoru, asi ta fronta.. ale to by bylo ještě ok, bohužel v neděli po poledni odešel zase vstupní atenuátor konce, ten jsem vyměnil, ale nevšimnul jsem si, že při tom (pro mě z nepochopitelných důvodů) odešel i preamp jako minule. Takže jsem asi 20 min vysílal a téměř nic neslyšel,  omlouvám se stanicím, které mě volaly a já to netušil, vypnul jsem LNA, tedy spíše útlum 30dB a pokouším se pokračovat. Po chvíli neštěstí bohužel nebralo konce a atík na vstupu pa opět v háji, to už jsem věděl, že je něco úplně blbě již od první poruchy ATT někdy v průběhu sezóny, které jsem tehdy nevěnoval pozornost. Příčinu jsem ještě neobjevil, resp. jsem ještě neměl morální sílu po tom fiasku to řešit.
Začíná pršet a na kopci jsme zůstali ve třech (tdo, vdj, upm), takže po krátké poradě se rozhodujeme závod předčasně ukončit a začít balit.
Na všem zlém je něco dobré a tak nutno říci, že sobotní počasí opravdu mile překvapilo, na kopci panovala dobrá nálada a povedlo se před zimou natřít kadibudku, což znamená, že jsme zase o krok dál..:o)

Valid QSOs: 257
Sum of dist.: 68144 km
QRB/QSO: 265
ODX: PI4GN from JO33II at 739 km
RIG: 500W at 2x27el. DK7ZB



Vlevo: Štěpánek pomáhá a táta 1ZHS to jistí, vpravo: stavba stožáru, 1DOZ, 1TDO, 1ULL, 1ZHS, 1VDJ, 1UPM
Opékání špekáčků


 

Žádné komentáře: