2. subregional 2008 OK1KWF + OK1KCI

Na závod jsme se připravovali tak jako vždy. Furt bylo dost času, až pak samozřejmě nastal hektický finiš. Ale to mnozí jistě znají.
Náš celý tým sestavoval ze začátku z OK1JVA, OK1MRI, OK1TIM. Večer pak dorazili kluci z Pardubic a to ve složení OK1TDO, OK1ZHS a OK1ADT.
Závod jsme odjeli jako OK1KWF a vybaveni jsme ze začátku byli 144MHz a 70cm. Na dvoumetru IC7400, 100W a DK7ZB 14el a na 70cm FT897, 20W a 23el. DK7ZB. Obě antény jsme již netočili ručně, ale už jsme to povýšili na rotátory. Důvod byl jednoduchý. Nejeli jsme tentokrát z bunkru na Odolově z JO80BN, ale z kopce u mne ve Velkých Petrovicích za domem na Sekyře, ( JO80CM 536 asl.) kde jsme měli nově získanou starou Avii s velkou boudou. Vše jsme naložili do boudy a vytáhli tedy na kopec. Avie je zatím sice motoricky nepojízdná a tak se musela nechat na kopec Pragou V3S, kterou vlastní OK1TIM . Nutno podotknout, že jsme u nás na vsi s tímto alegorickým vozem budili zaslouženou pozornost. Ještě navíc u nás na vsi probíhala spanilá jízda veteránských vozidel a tento náš model se tak skvěle vyjímal.
Jak jsme dorazili na kopec, postavili jsme nejprve 2m anténu a pak jsme se pustili na 70cm. Dvoumetrová anténa byla vcelku v pohodě. Ale na 70cm jsme měli problémy.
Nejprve jsme vše sestavili i s rotátorem a pozdvihání se nám zlomila jedna laminátová trubka a vše se poroučelo k zemi. Nová anténa, kterou Miloš MRI koupil těsně před závodem za několik málo tisíc korun, to sice přežila, ale přece jen jsme ji museli porovnat. Stožár jsme zkrátili a pak už to šlo. Ale jeho nadšení si dokážete představit.
Druhý problém byl, že u rotátoru Sever se nám anténa otáčela jen v 15 stupních a víc ani popel. Takže rozborka, sborka a zase nic. Tak anténa znovu dolů a nakonec jsem přišli na závadu, způsobenou neznalostí jinak tohoto vcelku povedeného zařízení. Kdysi totiž někdo provrtal spodní vnější trubku tělesa rotátoru spolu s vnitřní unášecí tyčí. A tento kolík skrz pak způsobil neotáčení. Respektive umožnil otočení jen ve vůli otvorů a kolíkem.
Nakonec se závod po instalaci zařízení rozjel. Vše fungovalo až do konce závodu tak jak mělo a výsledek byl úměrný podmínkám a použitému zařízení. Večer, když přijeli kluci z Pardubic, tak s sebou přivezli na dvoumetr PA BEKO 600W a hned bylo veseleji. Závod probíhal tradičně, a jelikož nás bylo tolik, mohli jsme si povídat. Ráno, až se rozednilo, Dan TDO ještě nainstaloval 13cm a tak Honza ZHS mohl dělat několik spojení na žížalkách. Jediné co nám chybělo, že jsme neměli možnost se píchnout na DX cluster, neboť hot spot je dole pod kopcem a neviděli jsme na něj. Škoda. Ale to je zase další cíl do budoucna.
Nové věci, které chystáme.
Pořídit si svůj vlastní nejprve 350W PA na 144 MHz (do budoucna ještě jeden modul a spárovat na 700W ) s modulem od I0JXX, posílit 70cm alespoň na 400W, dodělat ještě nějakou anténu na 70cm, dodělat pořádnou indikaci na rotátory. Zatím jsme jen směrovali podle oka a to není to pravé ořechové.
Děkujeme všem za spojení a celému týmu za pěkný víkend.
Zapsal Jirka OK1JVA
P.S.
Nějaké fotky dodáme později.

Žádné komentáře: