Přijemné dny v Ledci

Předchozí víkend jsem na pozvání Dana 1TDO a Ivana 1TPW dorazil na Danovu chaloupku do Ledce JN79TX. Doma na mě už nezbyl jiný dopravní prostředek než jízdní kolo, takže jsem cestou na chaloupku trošku potýral své lenivé tělo (cca 25 km v pardubické pahorkatině). Po příjezdu do cíle mě Dan díky mému sportovnímu oděvu ani nepoznal.
Kluci tuhle akci pojímají jako druh aktivní dovolené, při níž opravují své veterány. Vzhledem k tomu, že žádného veterána nevlastním a k manuální práci bývám připuštěn jen ve výjimečných případech, bylo nutné pro mě vymyslet nějakou aktivitu. Již před víkendem jsem Dana poprosil, aby s sebou přibalil svého IC746, abych mohl v případě podmínek vyzkoušet svoji nově postavenou portableovu anténu na 6m pásmo. Bohužel Danova chaloupka je ve vesnici nejníže položena, tudíž Dan zapátral na své půdě plné radioamatérských pokladů a vytáhl zánovní 3.el Yagi. Yaginu jsme vztyčili na dvě trubky z našeho contestového stožáru. Tím bylo mé „pískoviště“ hotové. Hned druhý den jsem zapnul TRX a proladil pásmo, chodila Es do IS0 a EA. Z wkd stanic potěšil AM8IL z IL38, což byla expedice EA a DL hamů na ostrov Lobos (AF-004). Jak jsem podle dx clusteru později zjistil, do OK procházela jen asi hodinu.
Je jistě dobré zmínit, že po celou dobu mého pobytu vládla pohodová atmosféra. Umorné horko bylo možné udolat chlazenou pardubickou desítkou schovanou ve stínu Danovy garáže a žaludek se plnil lahůdkami, které kluci uvařili. Bohužel příjemné dny musí někdy skončit a tak jsem ve středu vyrazil zpět domů za povinnostmi. Naštěstí další dobrá akce na sebe nenechala dlouho čekat. O expedici OE/OL1P zase příště.

Žádné komentáře: