Vánoční závod 2008 u OK1KCI

Několik dní před závodem jsme se s Danem 1TDO domluvili na tom, že se sejdeme na klubu a pokusíme se opravit porouchaný anténní rotátor. Letos poprvé jsem kvůli vánočnímu závodu vynechal hory, na které jezdím pravidelně v tomto čase přes 20 let.
Den po štědrém dnu se tedy scházíme s Danem na klubu a zkoumáme situaci, bohužel rotátor je natolik unaven dlouholetým používáním, že se Dan rozhodl navštívit rk ještě týž den odpoledne vybaven takřka veškerým dostupným nářadím. Já jsem se odpoledne nemohl opravy zúčastnit a tak mě zastoupil Ivan TPW. Kluci opravili co se dalo a svítala naděje, že rotátor, alespoň během závodu, službu nevypoví.
Ráno 26.12. se s Ivanem potkáváme na našem radioklubu, Dan dorazil o chvilku později. Závod rozjíždí Ivan a Dan se opět pouští do opravy rotátoru, neboť ke zlosti všech zase vypověděl službu. Podle Dana je nutné znovu vysoustružit jednu zničenou část rotátoru… Přes všechna příkoří, jež nám rotátor přichystal, závod pěkně ubíhá a po vysušení ovlhlého PA jedeme s plným výkonem. Na výzvu přichází ještě bez PA náš ODX ON4PS/p z JO20 a PA4VHF z JO32, jejich signály jsou silné a stabilní. Před hodinovou pausou, ale Dan přece jenom rotátor demontuje a odváží do své dílny. Zbytek závodu tedy jedeme bez rotátoru, což sice není optimální, ale důležité je užít si závod a chvíle s přáteli. Závod končíme s 216 spojeními a 26444 body.

Statistika


Žádné komentáře: