Radiomatérské setkání Tatry 2010, Tatranské Matliare

Ve dnech od 19 do 21.11. proběhlo ve Vysokých Tatrách tradiční radioamatérské setkání. Do Tater vyrážíme z Pardubic kolem 0900 SELČ v klasickém složení: Ondra 1CDJ, Ivan 1TPW, Saša 1RS a já 1ZHS. Cestou se k nám připojují Bob 1CDK s Janou a Honzou 2ZAW. Do místa setkání přijíždíme v pozdních odpoledních hodinách. Ubytování je, tak jako každý rok, zajištěno v hotelu Hutník.

V hotelu se setkáváme se zbývající částí týmu tvořenou Danem 1HRA a jeho rodinou.
První večer probíhají vášnivé amatérské i neamatérské debaty, zvláště mě zaujala teorie Rasťa OM3BH o mizení vlasového porostu. Tato teorie patří mezi ty neamatérské a na webu obtížně publikovatelné.

Druhý den ve velmi časných hodinách (0730) vyrážíme na výlet k lanovce na Lomnický štít. Ivan, milovník všech drážních i nedrážních vozidel, si výlet velmi pochvaloval. Neznabozi z okruhu mých známých mě pak akorát kritisují, že fotíme jen antény, stožáry, dráty a lana... Suchaři.

Odpoledne, po krátkém odpočinku máme namířeno do cukrárny Bobčo, kde si každý dopřává své oblíbené pamlsky.

Sobotní večer se opět odehrává v duchu barových a při barových diskusí nad nejrůznějšími tématy. Paralelně běžící tombola bohužel většinu výherců uvrhla do hluboké deprese, neboť většina z vyhraných "věcí" se jen těžko dala nazývat cenami. Každopádně setkání považuji za velmi vydařené.

Fotografie Ivana jsou zde a reportáž Stana OM8AQ se jistě v brzké době době objeví na jeho webu.

Žádné komentáře: