38. Radioamatérské setkání Tatry 2012, Poprad

Když jsme začali letos plánovat výpravu do Popradu na 38. ročník radioamatérského setkání objevil se nápad, že vzhlem k dostupnosti a pohodlnosti cestování pojedeme vlakem.
Vyrazili jsme z Pardubického nádraží v sestavě Standa OK1UUS s Evičkou, Ondra OK1CDJ se Sašou OK1RS, Honza OK1ZHS s Verčou, Martin OK1ELA a já Ivan OK1TPW.
Cesta uběhla velmi rychle a odpoledne jsme dorazili do Popradu, kde na nás čekala poslední část výpravy Bob OK1CDK s Janou.
Po příchodu do hotelu Satel a ubytování jsme vyrazili na místní burzu. Ondra a Saša rozbalili svůj stánek a začali prodávat své produkty. Páteční večer jsme strávili rozhovory v rámci Aperitiv baru. Na letošním setkání bylo znát relativně menší počet účastníků. Noc na sobotu jsme někteří mírně prochladli v nevytopených pokojích hotelu a Honza se dokonce v noci vypravil na recepci pro přímotop, aby s Verčou neumrzli.
Ondra OK1CDJ a Saša OK1RS u jejich stánku na burze
Po probuzení do slunečné soboty nás čekal náročný sobotní program. Ondra se Sašou rozbalili svůj Hamshop, ostatní jsme korzovali po burze.
Pohled z balkonu hotelu na Lomnický štít

Před oběděm jsem měl domluvenou s pořadateli přednášku na téma APRS a tak se část výpravy přesunula do kongresového sálu, kde mi ostatní tvořili část posluchačů.
moje snahy o propagaci systému APRS na Slovensku
I přez drobné organizační zaváhání se mi podařilo přednést připravený obsah a doufejmě, že se podařilo navnadit další uživatele tohoto systému nejen na Slovensku. Martina OK1ELA moje přednáška doufám nadchla až tak, že jsem mu zapůjčil tracker a jeho cesty se již v systému APRS dají najít. Pokud bych chtěl použít slova klasikova, tak bych poznamenal, že nemusí pršet, stačí jen když kape!
hotel Satel ve kterém se setkáni konalo s pozadím Tatranských štítů
Po obědě jsme se vypravil na vycházku do centra prosluněného Popradu. Navštívili jsme i kavárnu, kde se každý občerstvil k maximální spokojenosti. Po krátkém odpočinku se přiblížil závěrečný večerní Hamfest. Po zkušenostech z loňského roku jsme si podrobili personál a podařilo se nám objednat obložené mísy, takže o večerní občerstvení nebyla nouze. V průběhu večera se někteří účastníci rozhodli předvádět taneční kreace a tato snaha vydržele až do pozdních ranních hodin.
část Pardubické sekce u baru: OK1UUS,OK1TPW, OK1CDJ, OK1RS, Verča, OK1ZHS
tenční kreace členů naší výpravy
Nedělní dopoledne jsme vyplnili procházkou a návštěvou kavárny v centru Popradu a v poledne jsme vyrazili vlakem zpět do OK.
Setkání bylo tradičně velmi vydařené a podnětné a nezbývá než se těšit na další ročník.
rozloučení s Tatranskými štíty

čekání na příjezd vlaku do OK

Žádné komentáře: