Jednoduchý způsob záznamu spojení

Tento krátký článek je určen hlavně těm, kteří nepoužívají výpočetní techniku často a představa instalace a nastavení softwaru pro zachytávání zvuku je děsí.
Zejména při výjimečných podmínkách šíření na VKV máme občas chuť si zajímavá spojení zaznamenat. Asi nejjednodušší přístup spočívá ve využití programu Záznam zvuku, který je součástí systému Windows.



K ovládání slouží jediné tlačítko (Spustit záznam), jež se po stisknutí změní v tlačítko Zastavit záznam. Soubory jsou, v případě Windows 7, ukládány v komprimovaném formátu wma.


Stačí tedy pouze propojit výstup transceiveru pro sluchátka se vstupem zvukové karty pro mikrofon (většinou zdířka Jack 3.5 mm ružové barvy). 
Abychom zachovali možnost poslechu pásma, tak je dobré použít Jack rozdvojku. Mně se osvědčilo kabelové provedení. Pokud používáte notebook s vestavěným mikrofonen, je nutné vestavěný mikrofon (pravým tlačítkem myši na ikonu reproduktoru na hlavnim panelu, zařízení pro záznam) zakázat (pravé tlačítko myši). 


Pokud je Záznam zvuku spuštěný během změny mikrofonů, ukončete jej a poté opětovně spusťtě, aby využíval právě nastavený mikrofon.  Dále je možné nastavit zesílení vstupu (karta úrovně).
 

Žádné komentáře: