Это для радиолюбителей дело - Что такое?


... a je tu hádanka pro tento či včerejši nebo zitřejši (jak je libo) den.

Jak je v nadpise psáno CO TO JE, tedy lépe řečeno co to bude za model?





Mám tu i několik nápověd:

1. zařízení pro uskutečnění prvního přímého zpravodajského spojení mezi Kostnicí a Prahou. Avšak hlavní konstruktér - přední člen Univerzity Karlovy, byl tehdejšími církevními hodnostáři prohlášen za kacíře. Navíc kvůli sabotáži onen učenec na břehu Rýna omylem uhořel včetně drahocenné technologie i technické dokumentace a zbylá kupička popela byla smetena do blízké řeky.



2. startovací rampa prvních amerických raket konstruovaných techniky námořnictva, jenž prosadili na raketovou techniku dřevo. Jako hlavní důvod použití dřeva, a nikoliv železa či hliníku, inženýři uvedli schopnost vyvoleného materiálu plovat na hladině oceánu, a tedy možnost použití pro další lety. US NAVY po několika neúspěšných pokusech tento úkol ochotně přenechalo poměrně malému, avšak zkušenému týmu ,který se skládal z již několik let úspěšně domestifikovaných německých inženýrů.  



3. čistě ekologické postgastronomické prehistorické ovšem zároveň naprosto nejmodernější zařízení, jenž jak ukázala zkušenost z předchozích polních dní (díky stravování s magikem Jiříkem OK1UT) se ukázalo býti vhodným pomocníkem pro amatéry vysílače, neboť do lesa je daleko a pro jedno .... nejedno promarněné QSO zamrzí. 



To jsem tedy zvědavý kolika správných odpovědí se dočkám.....

3 komentáře:

Žížala řekl(a)...

Pavlíku ty jsi ďábel, ty jsi opravdu vybudoval Kákošiho hrad

Jan OK1ZHS řekl(a)...

Kákóczi. Je maďarského původu :-)

Pavel OK1ADT řekl(a)...

... aha. Tedy GROF alebo Gereblyek Kákóczi..?

Tak tedy Kákóczi-vár...