Zimní QRP závod 2014 za OK1KCI - už s mapami


Na radu Edy OK2NJE jsme se rozhodli vyrazit letos na zimní vysílání na Karlštejn. Nejedná se však o vyhlášený hrad ve středních Čechách, nýbrž o lovecký zámeček postavený kýmsi z rodu Kinských.


hlavní brána

zámeček v pozadí


Zámeček a stejnojmenná osada se nalézá na hranici Pardubického kraje a Vysočiny. A tím končím s vlastivědou.
V neděli ráno nakládáme zbývající propriety, které jsem nestihl naložit večer a vyrážíme směr výše jmenované místo v počtu tří nadšenců, jmenovitě Martin OK1ELA, synek Jenda a já, tedy Pavel OK1ADT.
Při průjezdu Chrastí přistupuje ještě Honza - zatím bez značky.
Cestou konstatujeme, že počasí není nic moc, ale hlavně, že už tak nefouká. Nicméně po příjezdu na kopec tento názor hromadně přehodnocujeme. No nic. Hurá do stavby systému. Asi pětimetrová anténa na 70cm je kompletní a zbývá tedy složit anténu na 2m. Anténu? - zhruba dvanácti metrová příšera. Připojit kabely a připevnit stožár s rotátorem k zahrádce automobilu. Vítr však fučí, fučí a fučí. Ještě systém zvednout do výšky. Výkyv ustrojeného stožárku je děsivý. Nebudeme se bát vlka nic...





Ještě připravit  pracoviště - rádio, počítadlo, rotátor, internet, mikrofon... a safra, kde je ta sendungfošna.

... kde asi může být? Přeci od léta za sedačkou...

sendugfošna v akci





Sláva. Dvě minuty před začátkem a vše funkční. Tedy téměř vše. Nejprve zlobí deník a v tom větru rotátor odmítá robotu. Přes chat se moc nedaří, buď domluva či samotná spojení. Podmínky také nepřejí, neboť z Bavorska není letos téměř nic slyšet. Dvoumetr táhne o něco lépe a i stanic je zde o něco více.


to je jen větříček

vysmátý tým OK1KCI


a balíme


Čert však zase nespí a počítače svéhlavý jsou. Asi půl hodiny před koncem se cosi přihodilo s LCDéčkem laptopu a navíc autobaterie se nechává slyšet s dotazem, zda budeme chtít ještě nastartovat vůz? Konec vysílání a předčasně balíme. Demontáž jde celkem rychle, navíc ustalo povětří. Ve dvě hodiny naše banda hladovců mává Karlštejnu a zimní přirodě na rozloučenou.



 Tak zas někdy příště, třeba za rok...


Ještě rekapitulace:

Pásmo 2m
Valid QSOs: 38
ODX: DL6SFB/P 583km
RIG: 10W at 15 el. Yagi, IC9100





Pásmo 70cm
Valid QSOs: 29
ODX:  DK0NA 323km
RIG: 10W at 22 el. Yagi, IC9100





Tento článek vznikl za kritické DIApomoci OK1ZHS.

Interní sdělení: doktore souhlasím...

\

Žádné komentáře: