Alpe Adria Contest 2015 OE/OL1P

V pátek okolo 17. hodiny vyrážíme z Pardubic do Boskovic ve složení Ondra 1CDJ, Jirka 2LOL a Já 1ZHS. V Boskovicích se, stejně jako loni, potkáváme se zbývající částí týmu, Mírou 2VZE a Liborem 6TW, lehce povečeříme a po krátkém posezení většina týmu uléhá do postelí.
V sobotu příbíráme do naší bandy Mírovu kamarádku Věrku, odrážíme směr OE a v odpoledních hodinách jsme již pod kopcem a balíme věci na výstup. Počasí je perfektní a během 2 hodin je většina operatérů na Karl Ludwig Hausu, cca 1800 m. n. m. Přespáváme v lageru, v neděli kol 6. ranní vstáváme a v 07:45 již stojí vysílací stan a pouštíme se do stavby 4x6 el. Yagi-Uda. Pracoviště je připravené před 9., Ondra s sebou vzal solidní tablet a bezdrátovou klávesnici, takže iluse plnohodnotného contestového pracoviště byla dokonalá. 


Závod rozjíždí Ondra a po chvíli přichází ODX PA2CHR z JO32, což nás těší. První hodina provozu je ještě vcelku výživná, pak ale počet stanic klesá, takže občas prolaďujeme. Během první hodiny nám bohužel odchází jedna Li-Po baterie. Na kopci je kolem 8 stupňů, což Libor 6TW řeší uzavřením se do spacáku. Při ruzných nutkáních nás prosí o rozepnutí :-) 
Boj o stanice je stále větší, na cw se daří SP2 z JO72 a pár delších DL. Aktivita z DL je bohužel dost nízká. Ke konci závodu Ondra pečlivě prolaďuje pásmo, už je méně rušení a nachází 3 I stanice QRB kolem 600 km, což nás těší. Výsledek je o 15 k bodů horší než loni. Nicméně loňský rok byl opravdu vyjímečný. Letos nám více než třetinu spojení zajistilo CW.

Konečná bilance 175 QSO, 42k bodů, ODX PA2CHR 832 km.
Předchozí ročníky: předchozí ročníky + 2008

Použité zařízení: 5W, R2CW, 4x6 el. DK7ZB, tablet s tučnákem, Li-Po akumulátory

 Nostalgická vzpomínka u "šópátka" v Keisebrunnu,
zleva: 1ZHS, 1CDJ, 2LOL, 2VZE, 6TW.
 Věrka.
 Výstup ke KLH.
 Příprava antén na vrcholu Heukuppe 2007 m asl., JN77UQ.
 Topoření 4x6 el.
 Čtyřče už stojí a počasí je ukázkové.
 Libor 6TW v pileupu.

2 komentáře:

om1hi řekl(a)...

Gratulujem k peknemu turistickemu a aj radioamaterskemu vykonu. Heukuppe tiez poznam. Mali ste v Bratislave (BA Lamac - JN88ME) velmi silny signal.
Tesim sa na kontakty s vami na vkv pasmach i osobne.
73, vlado om1hi

Jan OK1ZHS řekl(a)...

Ahoj Vlado, dekujeme za gratulace. Mozna se potkame v Tatrach.

Jan OK1ZHS