Prdec, aneb jak to všechno vzniklo

PRDEC
Byl jsem požádán o vysvětlení onoho krásného slova v titulku. Nuže dám se do toho.
V době dělení krajů (bez našeho souhlasu) se na výroční členské schůzi radioklubu OK1OHK (možná, že to bylo jinde) sešli členové několika radioklubů. Nejen, že byli z několika radioklubů, ale byli i ze dvou krajů, Pardubického a Královéhradeckého. Vzhledem k tomu, že s rozdělením na menší celky nesouhlasily (v množství je síla a ten večer byla), začali řešit dané skutečnosti. Nebudu zabíhat do detailů a nebudu psát, co všechno snědli a vypili, aby je níže uvedené napadlo.
Budeme mít vlastní skupinu, která se bude jmenovat...... a bude mít svůj erb........ a prapor...... Tím dáme na jevo svůj nesouhlas s vytvořením hranice kdesi u Opatovic nad Labem.
To je začátek. Konec je jasný, název PRDEC je složenina
Pardubice Hradec.
V erbu mají hradečáci LVA, KUNĚTICKOU HORU (pohled od Hradce Králové) a půlku koně (hádejte, koho asi je). Pardubáci mají v erbu KONĚ, KUNĚTICKOU HORU (pohled od Pardubic) a malého lva (tady už otázku pokládat nebudu, vše je jasné). Na praporu bude lev, kůň a Kunětická hora. Zatím zůstalo jen u názvu, ale snad se časem povede vše dotáhnout do zdárného konce. Je krásné, když nápis na vašich mužných zádech budí obdiv a čtenář si žádá vysvětlení.
Vše je jasné. Nyní budu už jenom říkat, podívej se na webové stránky a tam si přečteš vše.

Je mi velice líto, že se nemohu zúčastnit souboje měst, který je připravován na konec října do pardubické ČEZ arény. Jsem si jist, že bych dostal přez hubu (možná i dvakrát), protože bych musel fandit všem. Zdravím všechny mé příbuzné a všechny kamarády do Pardubic.

Než se podepíši musím vám všem sdělit tajemství. V roce 2008 pořádá Mistrovství České republiky dětí a mládeže v radioelektronice právě PRDEC. Akce proběhne ve známem prostředí kempu RADOST v Horním Jelení.

Vysvětlení se pokusil podat Vojta OK1ZHV (z Hradce Králové)



1 komentář:

Žížala řekl(a)...

Vojto dovolil, jsem si ti jen maličko upravit, nadpis, ale jinak text naprosto super, to je to co tu chybělo a na co se všichni ptalo, jak to vzniklo. I.