UHF CONTEST 2007

Původní záměr, odjet UHF contest z nějakého kopce, bohužel nevyšel a tak jsme se sešli na klubu v Pardubicích pouze dva: Dan OK1TDO a já OK1ZHS.
Dan připravil pracoviště pro 70 cm, chvilku se mnou pobyl a pak vyrazil za povinnostmi. Pokud zapátrám v logu, tak první spojení dělám kolem 1830 SELČ, na nedostatek stanic si nemohu stěžovat. Závod tudíž hezky ubíhal a až na několik desítek záchodových přestávek byl rovněž plynulý. Na výzvu přichází několik zajímavých stanic, kupř. PA3FMZ z JO32 nebo ODX PA2M z JO21, mezitím samozřejmě pytle Němců. Díky chatu bylo rovněž možné domluvit spojení, které by se na výzvu nedaly snadno udělat, podařil se SK7MW z JO65, potěšil OZ5W a několik stanic z bývalé YU.
Před 3 hodinou ranní jsem se odebral do své postele, budíček nastavuji na 0640. Jen jsem oko zavřel, už ten prevít zvonil. K rádiu usedám kolem 0730, jelikož jsem prvního zvonění budíku nedbal. Po ránu bylo na pásmu zřejmé, že mnohé stanice nedbaly ani druhého zvonění a tudíž spojení přibývala jen pozvolna. Potom, ale přece jen operátoři opustili své pelechy a v logu se objevují zase pěkná spojení.
V neděli dopoledne mě svým příchodem potěšil Pavel OK1ADT, jenž alespoň na krátkou dobu zprovoznil 23 cm, takže přidal svou trošku mlýna jménem UHF 2007. Ještě je dobré zmínit, že ke konci závodu se mírně zvedly podmínky na JV a tak přichází šňůra YO stanic, nejvíce potěšil YO2BCT/p z KN15. Celkem se podařilo udělat 203 QSO a téměř 53000 bodů, což je na 220 m asl. vcelku příjemné.


STATISTIKA

Žádné komentáře: