I. subreg. 09, OK1KPA, REPORT 3 a 13cm

Za všechny mohu určitě říci, že po společenské stránce se závod rozhodně vydařil a mně jistě ještě dlouho bude sloužit jako ohříváček při horších časech.
Závod jsme rozjeli nejprve na 2m a 70cm, přičemž 3cm a 13cm jsme rozchodili asi hodinu po začátku závodu. Jak se v průběhu závodu ukázalo, tak zařízení na 3cm sice pěkně poslouchalo, ale nevysílalo. Dan 1TDO problém vyřešil v neděli ráno za lepšího počasí, což přineslo 3 spojení v závěru závodu.
U 13cm byla znát absence internetu a 2.2m paraboly, místo níž byla nainstalovaná California, která nechodila zcela optimálně. Ač několik stanic z DL, domluvených ze 70cm, bylo pěkně slyšet, spojení se nekonala. Takže celkem jsme udělali 5 spojení, což vyneslo 465 bodů.
Report ze 70cm dodám později, nejprve je nutné provést korekci času u všech spojení, neboť byl v počítači špatně nastavený čas. Pokoušel jsem se zjistit, zda korekci umožňuje některý z dostupných deníků... Bohužel jsem vhodný deník nenašel. V rychlosti jsem alespoň napsal skript v matlabu, který umožňuje korekci .D souboru +- 1 hodinu. Doufám, že jsou v něm všechny záludnosti ošetřeny. Přesto, v případě použití, doporučuji provést letmou kontrolu opraveného deníku.
/LogTimeInc.m

2 komentáře:

ok1dix řekl(a)...

Aniz bych delat nejakou velkou sebepropagaci, tak denik VUSC korekci casu umoznuje. Lze do nej importovat soubor v EDI formatu. Umoznuje taky napr. prepocitat denik na jiny typ vyhodnoceni apod.

73!

Lada, OK1DIX

Jan OK1ZHS řekl(a)...

Cau Lado, dik za info. Koukl jsem jen do Locatoru a vhfctest4win, ktere jsem mel k disposici...

Jan, 1ZHS