SBF- SocBierFest 2009

Dne 22.-24.5.2009 se konal oblíbený IV. sraz majitelů historických vozidel SocBierFest 2009. Tato putovní akce se nese v duchu přátelské pohody, povídání s přáteli a nedílnou součástí je konzumace pěnivého moku. Akce vznikla z myšlenky protestu proti všem nabubřelým, honosným srazům na kterých se platí nemalé startovné a stroj, kterým učastník přijede musí splňovat přísná kritéria.

Startovné je zde symbolické.

Na tuto akci účastníci ze svých sbírek přivezou vozidlo, které po zbytek roku stojí ve stínu svých renovovaných a vzácnějších kolegů. Já jsem se zůčastil jako spolujezdec kamaráda Hanušáka, který přijel krásným trabantem 601. Jediným malým nedostatkem tohoto vozu byl upadený přední nárazník. Ale ke cti auta musím dodat, že bez sebemenšího problému odjel trasu Kutná Hora-Prostějov a zpět.

Akce se povedla a opět posunula laťku kvality o pomyslný krůček výše. Jelikož je tato akce putovní, již byla vyslovena otázka, kde se bude konat příští ročník? A je nutné podotknout, že padl návrh Prdec a okolí. Takže pokud tato myšlenka bude uvedena do reality, máme se na co těšit...

Mé fotky

Žádné komentáře: