Prdec BYL ve vzduchu


Tak sen se stal skutečností, krátce před půl šestou náš expediční tým OK1NZJ, OK1ZHV, OK1FMS a OK2PBL vzlétl do nebes - tedy správně s ham friendly společností www.donebes.cz.
Podrobnou reportáž připravíme - stručně - na 2 m byl Vojta Ok1ZHV/am s pendrekem - yagina zůstala na baráku, Martin OK1FMS/am měl rozzářený výraz, když zvládal pileup na 20 m CW (a ještě přitom monitoroval hradecké nádraží), já díky pustému bandu 70 cm jsem mohl fotit a dělit se společně s Jirkou OK2PBL/am o sporadická QSO, no a závěr jsem se  potil já - OK1NZJ/am v pileupu UA, UT a EA stanic. Přesto jsme s Martinem společnými silami ulovili VK5 ..., doma v mailu byl pozdrav od KC3 ... s SWL reportem a sdělením, že jsme byli na východním pobřeží USA nejsilnější EU stanice, ale byla tam "EU wall". 
Shrnuto - balón je skvělá věc, dá se i vysílat, zážitky mohutné, jen se člověk musí smířit s tím, že tak 25% času jsou zapnuté hořáky, no a to není slyšet nic. Zase to ale příjemně hřeje na hlavu :)
Po hodině a půl letu jsme přistáli na poli u vesnice Výrava a tři z nás absolvovali balonářský křest a byli jsme povýšeni do šlechtického stavu.
Za osádku balónu ve složení baron Zdeněk von Výrava, baron Vojta von Výrava, baron Jirka von Výrava a již postarší šlechtic Martin von Malšova Lhota zapsal Zdeněk, OK1NZJ /am.



Pětinásobně zrychlené video od startu u Labe pod Hradcem po Librantice. Další video se záznamem z balónu chystá Vojta OK1ZHV

1. část fotek najdete na: http://ok1ohk.zonerama.com/

Žádné komentáře: