Alpe Adria Contest 2018 OE/OL0M

V pátek odpoledne vyrážím vlakem do Skalice nad Svitavou, kde mě vyzvedá Míra 2VZE. Záhy se přesouváme do Boskovic, odkud v sobotu v dopoledních hodinách mizíme společně s Liborem 6TW do OE. Letos volíme 50W kategorii, z čehož nejlépe vychází Stuhleck v JN77VN, který je dostupný autem. 
Na Stuhleck přijíždíme v sobotu odpoledne, zde nás již očekává Saša 1RS s Ondrou 1CDJ, kteří sem dorazili z výletu po 9A a S5. Na Stuhlecku je oproti zbytku Evropy vcelku příjemně, takže má člověk šanci se ochladit teplotou pod 20 st. C. Odpoledne trávíme SOTou a debatou s rakouskou policií, jež na nás zavolal provozovatel místní boudy. Policisté byli naštěstí rozumní pánové a zjistili, že nejsme Alpám nebezpeční. Spor skončil smírem a lehce labilní provozovatel nám nakonec poskytl slevu na ubytování. Jak Ondra předpovídal, asi jej hryzalo svědomí :-)
V neděli vstáváme v 6 a vcelku rychle máme pracoviště připravené. K napájení slouží 60Ah baterie dobíjená solárními články. Závod rozjíždíme s nižším výkonem, jelikož nevíme, jak nám bude svítit. Přísun stanic není takový, jaký jsme čekali. Zejména v OK nám přijde aktivita dost nízká. Oproti 5W kategorii se ale daří mnohem více DL stanic a také spojení nad 700 km. ODXem je tradičně PA2CHR z JO32, kterého domlouváme na KST. 
Závod rychle utekl, baterie zvládla celý závod a my máme během 40 minut vše zabalené a vyrážíme směr OK.

Celkem se podařilo 203 QSO, což vyneslo 61683 bodů.

Předchozí ročníky: předchozí ročníky + 2008




Žádné komentáře: