2. EA8/OK1ZHS Gran Canaria, AF-004

Po návratu z místní university jsem se v recepci optal zda mohu ve zdejším areálu postavit své antény. Mladík nebyl bohužel vybaven anglickým jazykem, tudíž zavolal poblíž stojícího studenta a přes něj mi bylo sděleno, že antény můžu postavit. Bohužel při rozbalování kabelu mě vyrušil mistní údržbář, který si s sebou přivedl někoho kompetentnějšího. Ten mi sdělil, že není možné v areálu cokoliv stavět. Zeptal jsem se na důvod, bohužel mi rozumný důvod sdělen nebyl. Vzniklou situaci se pokusím řešit pokud možno s vedením university a až se trochu setmí natáhnu alespoň dipól na 6m. Setkaní s lidskou blbostí je pro mě vždy odporný zážitek.

2.1
Vedení residence se urputně brání jakékoliv instalaci. Ani prosba vedená mými dočasnými kolegy nepomohla. Nicméně jsem zkontaktoval člověka, který má být zodpovědný za KV směrovku naproti v budově. Vyklubal se z něj Baltasar EA8BVP, bohužel směrovka bude sloužit pro studium šíření elmag. vln a jelikož byla nedávno instalována, nejsou ještě připojeny kabely... Večer se mám s Baltasarem sejít, tak aspoň podebatuji s osobou spřízněnou.
Včera jsem mezi oleandry natáhl dipól na 6m, povedlo se jen několik spojení do CT a EA. Navíc je tu velká úroveň rušení - S8, takže není možné poslouchat majáky.


2.2
Dnes 20.5. poránu byly mé antény schované mezi oleandry prozrazeny... Vše mám během dneška sundat. Přišli zase Ti stejní důležití pánové a mocně klepali na dveře mého pokoje, při jejich odchodu jsem jen prohodil stupid men.
Naštěstí včerejší setkání s Baltasarem EA8BVP hodnotím jako povedené, je to milý chlapík a mám s ním domluveno, že můžu antény instalovat na protější budově. Má to akorát tu nevýhodu, že se do budovy dostanu jen přes den a také bude zřejmě problém s přívodem proudu....

3 komentáře:

Žížala řekl(a)...

Nedej se pane! doufám, že až budeš QRV tak tě bude slyšet i v domovině.

Jan OK1ZHS řekl(a)...

Caues Váňo, už se to snad řeší, ale nechci být přílišným optimistou. Mám kousek nad zemí mezi oleandry nataženej dipol a to chodí z EA8 Karibik na 6m... Dělal jsme jen klasický CT a EA, navíc je tu S8 rušení.

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Jendo.

... blbci jsou vsuce..,

necht se dari lepe, rychleji a radostneji

73! ADT