5. EA8/OK1ZHS Gran Canaria, AF-004

Na dnešní den 24.5. jsem naplánoval cestu do města spojenou s malou koupelí v Atlantiku. Od tohoto záměru mě odrazovalo pěkně chodící 6m pásmo. I s provisorní výbavou se dařily stanice nad 2000km, odx EA2LU z IN92ET 2054 km.
Nakonec jsem do města přeci jen vyrazil, bohužel tady i takové rozhodnutí vůbec nic neřeší. Po hodině strávené na zastávce u residence jsem si řekl, že není něco v pořádku. Dlouhe čekaní na autobus tu sice není žádnou výjimkou, ale když člověk čeká sám, tak to v něm mnoho optimismu nevzbuzuje.
Situaci rozřešila až dvojice sportovců, kteří mi oznámili, že v neděli odtud opravdu nic nejede a nabídli mi odvoz, který jsem samozřejmě s úsměvem přijal.
U vody nebylo nijak teplo, pouze 22°C. Smočil jsem si tedy jen nohy, neboť při pohledu na zvrhlíky co si máčeli celé tělo, mi byla opravdu zima. Myslím, že to splnilo postačující podmínku k tomu, abych si ve svém notýsku odškrtl další oceán.
Večer po návratu z města 6m stále pěkně chodil, velice mě potěšil LZ2ZY z KN13OT 3900km, jenž tu měl chvilku pěkný signál 579, nebyla šance se dovolat. Vyběhl jsem tedy ven před budovu na volné prostranství, rychle jsem vše pozapojoval a proladil pásmo. Pásmo bylo úplně prázdné kromě C4SV z KM64FX 4600km, který tu hrál 53-57 na portableový vertikál 45 minut. Opět nebylo možné se dovolat. Jel jsem z gelovky s 20 Watty.

Zítra se pokusím instalovat hentenu a KV vertikál v areálu školy. Baltasar EA8BVP mi zapůjčil L článek, takže můžu pracovat na více pásmech. Doufám jen, že se budou konat nějaké podmínky na 6m. Několik večerů odtud chodil Karibik i Jižní Amerika.

2 komentáře:

Jirka, OK1JVA řekl(a)...

Nazdar Jeniku,
koukam, ze si to uzivas. Docela ti to zavidim hi. Je to hezke povidani.
Jirka JVA 73!

Jan OK1ZHS řekl(a)...

Cau Jirko, je to tu fajn a diky za zhodnoceni...