Alpe Adria Contest 2010 OE/OL1P

Naše účast ve VHF části Alpe Adria Contestu se stala již takřka nepsaným pravidlem. Několik dní před odjezdem dorazil e-mail od Ondry 1CDJ, jenž nám sděloval, že čas závodu pomalu nadchází a s kým má tedy počítat.
Letos se bohužel nemohl zúčastnit Jenda 2ZAW, jelikož trávil čas s přítelkyní někde v 9A. Do týmu byl přibrán Libor 6TW (ex 2PTC). Ostatní účastníci zájezdu jsou stejní jako loni: Ondra 1CDJ, Ivan 1TPW, Míra 2VZE a Já (Jan) 1ZHS.
Do OE vyrážíme v pátek odpoledne a cestou Boskovicích přistupuje Míra s Liborem. Stejně jako loni nemáme v plánu měnit contestové stanoviště, tudíž přesně ve 2400 SELČ přijíždíme do našeho oblíbeného kempu v Keisebrunnu. Rozbalujeme nový Ondrův stan, do něhož se celý náš tým vcelku pohodlně vejde a doplňujeme vitamín B umně schovaný v plechovkové plzni.


Ráno odjíždíme do Preinu a během dvaceti minut se již na parkovišti pod vrcholem chystáme na výstup na vrchol Heukuppe. Venku trochu poprchává a bohužel během výstupu se poprchávání mění v trvalý déšť. Během necelých tří hodin přicházíme na Karl Ludwig Haus, kde si stejně jako každý rok dáváme gulášovku a pivko. Letos se nám pobyt na této boudě protáhl na 5 hodin, protože venku bylo opravdu nevlídno.


Kolem šesté hodiny se odhodláváme ke zdolání posledních dvouset výškových metrů a po sedmé hodině večerní stojíme na vrcholu Heukuppe 2007m agl JN77UQ. Rozbalujeme stan a vaříme čaj, venku je stále dost nevlídno. O silný vítr a déšť opravdu není nouze. Teprve k ránu ustává déšť a my se po náročné noci pouštíme do přípravy pracoviště.


Závod rozjíždíme v 0700 UTC, spojení přibývají, ale absence stanic, které vyhnalo z kopců zřejmě počasí, je znát. Během závodu testujeme několik telegrafních pastiček společně s Ondrovým novým miniaturním elektronickým klíčem, jenž se velmi osvědčil a jistě si ho také pořídím.

Závod končíme v 1500 UTC a našem kontě je 161QSO, 41000 bodů, ODX I1BPU/1 z JN44OQ 602km.
Akci hodnotím velmi positivně, škoda jen malého konfliktu s bratislavskými policisty na cestě zpět, kdy člověk zjistí, že výměna žárovky u světlometu nové octávie není pro neznalé zrovna sranda. Kompletní Ivanova fotogalerie je k vidění zde.


Použité zařízení: R2CW, 7el. DK7ZB, netbook + Win-test, Pb a Li-Po akumulátory

Žádné komentáře: